Opskrifter modificeret af ZD, Sio og DW

Lakseroulade (Sio)
Kartofler med løg og bacon (ZD)
Pastasalat Olsen (DW)
Kylling i tarteletter (DW)
Whiskysovs

Bagværk:
Kakaokage (ZD)
Bedstes gode boller (ZD)
Vafler (DW)
Franskbrød (Gluten Flour)
4 Boller

Lakseroulade til ca. 5 personer:

4 æggeblommer
4 stiftpiskede æggehvider
225 g. frossen spinat (optøes og vrides for vand)
1,5 dl. piskefløde
Salt og peber

Rør æggeblomme, fløde, salt og peber sammen.
Vend de stiftpiskede hvider i - og den hakkede spinat
Dejen på bagepapir i bradepande bages i ovn ved 200 grader i ca 15 min.

Fyld:
200 flødeost naturel
Saft af 1/2 citron
200 g røget laks i tynde skiver
1/2 revet løg (lille)
Fyld fordeles over afkølet æggebund og rulles til roulade, gerne dagen før brug (nemmere at skære i skiver).
Dressing: creme fraize med salt, lidt citronsaft - og purløg, dild eller persille etc.

Pastasalat Olsen

Fundet på http://www.anjasopskrifter.dk

* 300 gram fuldkornspastapenne
* 2 kyllingebryster
* 200 gram drænede rejer

* Marinade af:
* 1 dl. friskpresset appelsinsaft
* 1 grøn peberfrugt
* 2 tomater
* 2 fed hvidløg
* havsalt, peber, chili

Fremgangsmåde:

Pastapennene koges og skylles med koldt vand, drypper af. Kyllingebrysterne i marinade steges i ovnen 40 minutter ved 200 grader i ildfast fad, skæres i fine skiver

Pasta, kylling og rejer vendes i marinaden.

Kartofler med løg og bacon

Fundet på http://hotstart.dk/Opskrifter
Ingredienser:
500 gram kogte (nye) kartofler
1 løg
2 spsk. olivenolie
150 gram bacon
1 spsk. finthakket persille
1 spsk. rødvinseddike
salt og peber, chili, hvidløg

Kylling i tarteletter

Fundet på Opskrifter fra Hjerteforeningen
1 lille kylling eller kyllingstykker
Vand lige til at dække de andre ingredienser 1-2 porre eller 2 (forårs)løg
4-6 gulerødder
3 laurbærblade
salt, peber, chili, ½ grønsagsbouillon (kan indeholde gluten)
250 g persille
Ca. 2 spsk. hevedemel eller jævning
½-1 dl mælk
Eventuel lidt citronsaft
Eventuelt 1 løg
Eventuel 2 spsk raps- eller olivenolie

Kakaokage


Modificeret fra https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/28943/alletiders-mumse-chokoladekage
Ingredienser:

Bedstes gode boller

Fundet på http://www.anjasopskrifter.dk
Obs! De er dejligt luftige.

Ingredienser: Fremgangsmåde:
Opløs gæren med saltet eller i fingervarm mælk
Resten af ingredienserne tilsættes, melet tilsidst, gem lidt til æltningen på bordet.
Dejen æltes godt sammen. Hæver i 1 time.
Rulles til boller, der efterhæver på pladen i ca. 20 minutter.
Pensles med æg eller mælk og bages ved 220 grader i 12-15 minutter.

Vafler

3 æg
ca 225g mel
ca 25g sukker
1 knivspids salt
1 tsk vanilie sukker
3dl mælk
50g smeltet smør

Franskbrød

Halv opskrift fra posen på Gluten Flour.
200 g mel
25 g becel
1 tsk sukker
1 tsk salt
2 dl mælk
1 dl kaffe

4 boller

Cirka mål:
233 g mel
35 g becel
5 g sukker
1 tsk salt
6 g bagepulver
1 dl mælk
33 g kaffe
Tørre og våde ingredienser blandes først hver for sig.

Whiskysovs

Modificeret fra https://madsvin.com/whiskysauce-den-bedste-til-boffen/
Esssens:
1 rosmarin stok
1 timian stok
1dl whisky
1 spsk balsamico

1. Lav esssensen først: Hæld 1 dl whisky, 1 spsk balsamico eddike og stok fra rosmarin og timian i en kasserolle, og kog ind til lidt under halvdelen er tilbage.

Sovs:
1 spsk rosmarin
1 tsk timian
1 dl whisky
1 spsk balsamico
1 tsk sukker
1 dåse tomatpuré
1 spsk Heinz
2.5 dl piskefløde
Paprika, salt og peber

2. Svits tomatpuré, og ketchup og lad det svitse med i kasserollen et lille minut.
1 Brænd 1 dl whisky og 1 spsk balsamico af evt. i en anden gryde..
3. Tilsæt essensen, skru lidt ned for varmen og kog et par minutter
4. Hæld fløde, hakket rosmarin og evt. timian samt sukker i gryden
4. Lad saucen simre i 10 minutters tid (til det har en passende konsistens), smag til med salt, peber og evt. lidt mere sukker.